‘Indianes’ book

Montserrat i Remigi Combalia, Diputació de Barcelona, Fundació Història del Disseny.

2017

The extraordinary beauty of printed cloth from Asia, imported into Europe from the seventeeth century, did much to make it a highly desired product. This is what in Catalonia were called indianes, printed cotton calicoes with colourful and often flamboyant designs.

__

Indianes. Llibre de mostres de la fàbrica de Josep Anton Fàbregas, Igualada 1815. Llibre de colors de Josep Anton Fàbregas, Igualada 1813.

Disseny del llibre ‘Indianes’ que mostra dos documents procedents d’una antiga fàbrica d’indianes d’Igualada que han estat guardats durant dos-cents anys per la família Roset, que els va donar a conèixer en una exposició a la sala Portal del Llevador l’any 2013. Conté una fidel reproducció fotogràfica de vint-i-dos dibuixos d’indianes del Llibre de mostres amb la recreació dels corresponents estampats, i la presentació facsímil del Llibre de colors, on s’explica detalladament com fer els colors amb tints naturals.

L’edició d’aquest llibre, limitada a tres-cents exemplars numerats, ha estat a cura de Montserrat Combalia i Remigi Combalia; la introducció a càrrec d’Assumpta Dangla i la reproducció fotogràfica dels dibuixos originals, a càrrec de Manel Armengol, disseny gràfic a càrrec de Sílvia Rotllant i Xavier Mula. En aquesta edició hi ha col·laborat la Diputació de Barcelona i la Fundació Història del Disseny.