Gràfica Activa / Projecte Refugi

Personal project w/Nil Morist, Jaume Enrich and Disseny=Igualada.

2017

Projecte Refugi és una iniciativa que promou el disseny com a eina de conscienciació i actuació davant les situacions injustes com és el drama humanitari de la crisi dels refugiats. Els impulsors del projecte creuen en el poder de comunicació del disseny per moure consciències i dur a terme accions que aportin valor per sumar esforços en els programes d’ajut als refugiats, en aquest cas, que es porten a terme des de Creu Roja Anoia.

La campanya es va iniciar a principis d’any amb una crida al talent gràfic i artístic amb una gran resposta de participants que va permetre una gran exposició col·lectiva a la sala El Llevador d’Igualada, amb les obres que tenien com a tema central la gran crisi humanitària dels refugiats.

D’aquesta exposició es va editar un llibre-catàleg que recull la totalitat de les obres presentades i que es podia adquirir a través del portal web de Coopfunding, o bé presencialment en les activitats organitzades com ara la jornada de Sant Jordi o la presentació de la campanya al centre cultural La Bastida, el passat mes de maig.

Els responsables del projecte Nil Morist, Jaume Enrich i Xavi Mula van lliurar en mans del president de Creu Roja Anoia, Francesc Xavier Botet, el xec valorat en 4.500 euros, l’import recaptat en aquesta primera fase de la campanya en les diferents accions que s’han portat a terme.

El fons s’ha recaptat gràcies a la iniciativa del Projecte Refugi, que després de rebre 165 obres d’artistes se n’ha fet una exposició i un llibre-catàleg.